Hvis du er ægte drinks connaisseur, så skal du også have et fedt barskab derhjemme. Et barskab eller barbord er et hjemme-setup, hvor du kan mikse lækre cocktails og drinks til dig selv eller den gæster.

Et barskab må naturligvis gerne se fedt og indbydende ud, så i denne artikel får du nogle gode tips med på vejen til, hvordan du kan få mest muligt ud af dit barskab. 

Organiser dit barskab 

Det skal være let og ligetil at finde, hvad du har brug for i dit barskab. Det er en god ide at opdele dine flasker efter spiritustyper, så du får samlet dine forskellige flasker rom, gin og vodka i skabet. Udover basis spiritus er det også en god ide at have et udvalg af likører til rådighed. Det kunne for eksempel være orange bitter, kaffelikør, tripel sec eller andre klassiske mixere, som går godt sammen med din spiritus.

Cocktailredskaber

Nogle cocktails skal igennem en shaker eller en strainer, før de bliver hældt i glasset. Hvis du gerne vil have et barskab som de professionelle, så sørg for dit barskab også har de rette cocktailredskaber, så du hurtig kan sammensætte en lækker cocktail til enhver lejlighed.

Forskellige typer af glas

Når du laver en god cocktail, så skal den ikke hældes op i dine standard vandglas uden fra køkkenet. Hvis præsentationen skal gøres lige så lækker som selve drinken, så skal du investere i nogle flotte cocktailglas, highballglas og rock glas til de forskellige drinks. Hertil kan du købe nogle smarte glasholdere, så glassene holder sig rene i længere tid. 

Gør selve barskabet flot og indbydende

Indholdet i barskabet er naturligvis det vigtige, men selve skabet må også gerne se nyt og flot ud. Hvis du har et gammelt skab stående derhjemme, så overvej at give det nyt liv med frisk maling. Hvis du gerne vil købe kvalitetsmaling til gode priser, så kan du få gode procenter med en smart maling rabat.

Dekorative elementer

Udover flasker, glas og cocktailtilbehør kan du gøre barskabet ekstra flot med nogle dekorative elementer. Du kan for eksempel putte et par cocktailbøger på hylden, et flot kunstværk eller andre drinksrelaterede pyntegenstande.

Ved at optimere dit barskab kan du skabe en imponerende hjemmebar, som også gør det nemmere og sjovere at udforske verden af mixologi.