En god aften, hvor alkohol ikke er en mangelvare, kan hurtigt få sine konsekvenser dagen efter i form af tømmermænd. Heldigvis er der mange ting du kan gøre for at mindske, eller måske helt fjerne, de konsekvenser.

Desværre, så kender de fleste også til at de ubudne tømmermænd kun bliver værre og sværere at håndtere med alderen.

Få nok vand imellem drinks

At drikke med måde er ikke altid nemt når først man er gået i gang, og stemningen er god. Dog er der flere ting man kan gøre for at undgå den frygtede tømmermænd.

Den som næsten alle kender, er selvfølgelig at få nok væske ind. Når man er ude på dansegulvet og sveder, eller konstant render hen til toiletterne, så bliver man hurtigt dehydreret, også selvom man får rigeligt med ”væske” indenbords.

At være dehydreret kan hurtigt lede til en slem hovedpine dagen efter, så husk at få drukket noget vand imellem drinksene, selv nogle få tår kan gøre en forskel.

Kulhydrater er godt

Den obligatoriske tur på MacDonalds efter en god tur i byen, er faktisk slet ikke en dum ide. Alkohol kan sænke ens blodsukker, så at få fyldt depoterne op med kulhydrater, kan få hævet blodsukkeret igen.

Selvom det er svært at komme ud af sengen når man har tømmermænd, så kan det faktisk hjælpe at få koffein ind i systemet, så ens træthed kan blive hjulpet bort, og ens sind kan vågne lidt. Koffeinen er dog først til dagen efter.

Hvis du er i tvivl om hvilke slags alkohol der giver dig de værste tømmermænd, så lav det til en huskeregel kun at gå efter de klare substanser, da de ikke forårsager tømmermænd lige så ofte.

Nok og god søvn gør mirakler

Selvfølgelig så er en ordentlig nats søvn også et fantastisk virkemiddel imod tømmermænd. For lidt søvn påvirker også mange ting dagen efter, som måske også kan forvirres med tømmermænd.

For lidt søvn kan give humørsvingninger, dårlig balance og hovedpine, og det er der da slet ikke behov for hvis tømmermændene allerede er slået ind.

Det kan være svært at få pulsen ned igen efter en aften i byen hvor humøret og pulsen har været højt. Men med de rigtige søvnkomfort og nogle billige rullemadrasser, så falder man hurtigt i søvn. Og jo mere søvn du får, jo bedre en dag får du i morgen – tømmermænd eller ej!