Uanset om du driver en hjemmeside om gin, en tøj-webshop eller en skønhedsblog, er din side i fare for at blive hacket–i hvert fald hvis du ikke tager de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger. Ønsker du at gøre din hjemmeside mere modstandsdygtig overfor hackerangreb? Så læs med her, hvos du får 3 tips til, hvordan du minimerer risikoen for hacking.

Sørg for løbende opdateringer

Din hjemmeside skal naturligvis være tillidsfuld, sikker og stabil for dine kunder og besøgende. Derfor er du nødt til at opdatere WordPress, temaer og plugins løbende. WordPress er i forvejen ganske sikker, men det sker, at man finder sikkerhedshuller i ny og næ. Derudover vil der ved en større opdatering komme en lang række nye funktioner, hvormed nogle af de gamle funktioner ikke længere bliver understøttet. Det kan føre til funktionsfejl på din hjemmeside. 

Typisk skal en WordPress løsning opdateres flere gange om måneden og i nogle tilfælde en gang om ugen. Hvis du ikke selv kan eller vil stå for opdateringerne, kan du benytte dig af en serviceaftale WordPress. Således sikrer du, at dine løsninger altid er opdaterede og kører, som de skal.

Brug stærke passwords

Måske tænker du, at din hjemmeside eller blog ikke er interessant at hacke, men det er den. Oftest er en hacker fuldstændig ligeglad med, hvad din hjemmeside omhandler. Typisk vil målet være at inficere med malware, at sprede links på din side for at opnå linkbuilding til en anden side eller at stjæle dine loginoplysninger. 

Derfor er det altid en god idé at sammensætte stærke passwords indeholdende tal, bogstaver og tegn. Brug ikke din fødselsdato, dine børns navne eller andet, der er nemt for andre at gætte. Skift desuden jævnligt dine passwords. Hvis flere har adgang til hjemmesiden, er det vigtigt at gøre sig klart, hvem der har adgang til hvad, og om alle bruger sikre passwords. 

Vær påpasselig med at bruge åbne, trådløse netværksforbindelser

Det er hyggeligt at arbejde på en kaffebar, på biblioteket eller andre offentlige steder, men det kan desværre åbne døren til dine data på vid gab for hackere. Det forekommer, at hackere opretter falske netværk med samme navn som din lokale café, hvilket du ikke kan se. Når du logger på netværkene, kan hackerne således tiltuske sig adgang til dine data. 

Benyt dig derfor kun af ikke åbne-trådløse netværksforbindelser, der er beskyttet mod kryptering og kræver en adgangskode. På den måde øger du din hjemmesides sikkerhed.