Bambustøj er steget i popularitet over hele verden. Bambus er et fantastisk materiale som både er miljøvenligt, bæredygtigt og utrolig behageligt at gå med. 

I modsætning til konventionelle materialer som polyester, bomuld og viskose, så er bambus sundere både for både vores krop og vores planet. Derfor findes der nu masser af lækkert tøj, sengetøj og undertøj lavet i bambus.

Bæredygtigt materiale

Vidste du at bambus er en af de hurtigst voksende planter på jorden? Bambusplanten kan vokse op til 30 cm om dagen. Derudover har den ikke brug for særlig meget vand eller nogen former for pesticider for at vokse sig stor. Når man høster planten, så lader man rodnettet blive i jorden, hvilket betyder at bambussen hurtig vokser op igen og kan høstes på ny.

Bambus nedbrydes biologisk

Bambus er et fantastisk materiale, som også er biologisk nedbrydeligt. Bambus nedbrydes helt naturligt uden at efterlade skadelige restprodukter. Når du smider dit bambustøj ud, så skal du ikke bekymre dig om at efterlade CO2 aftryk.

Et antibakterielt stof

Hvis du lider af allergi eller eksem, så er bambustøj et perfekt valg for dig. Bambus er naturligt et antibakterielt stof, som holder bakterier væk og reducerer dårlig lugt.

Derfor er det blevet særlig populært at købe bambus underbukser og bambus nattøj. Bambus undertøj holder huden tør og ren dagen lang. Man kan ikke undgå at svede i sit undertøj i løbet af dagen, men bambus hjælper med at holde den dårlige lugt væk og lader din hud ånde.

Blødt og behageligt

Bambustøj føles fantastisk mod kroppen. Materialet har en glat og blød tekstur, som gør det dejlig rart at bruge som for eksempel undertøj eller nattøj. Bambusfibre har næsten en silkeagtig tekstur, men i modsætning til silke, så er produktionen af bambus langt mere miljøvenlig. Du kan altså opnå samme silkebløde følelse mod din krop og stadig skåne planeten, når du køber bambustøj. 

Bambus regulerer din kropstemperatur

Nogle tøjmaterialer lader ikke kroppen slippe af med fugt og varme, hvilket både er ubehageligt og usundt for vores hud. Bambustøj har heldigvis en naturlig evne til at reducere vores kropstemperatur. Stoffet er nemlig åndbart, hvilket betyder at det lader fugten komme væk fra huden og ud gennem tøjet. På den måde holdes du varm om vinteren og afkølet om sommeren, når du går i bambustøj.